at.groep

Adresgegevens

Ringbaan Oost 102
5013 CD TILBURG


Juul Knijn

at.groep is verrassend sterk in personeel, zorg en werk!

Loopbaancoaching
U hebt een baan maar is het nog wel die baan waar u toen voor hebt gekozen. Het bevalt u niet meer of u wilt, om wat voor een reden dan ook, weg bij uw huidige werk.

Hoe maak ik de volgende stap in mijn loopbaan?

  • Ik kan geen werk vinden, wat nu?
  • Ik wil graag een loopbaanswitch maken, hoe ga ik dat doen?
  • Ik ben in de vijftig, hoe maak ik mijn loopbaan de komende jaren zinvol?

Deze situatie doet zich (nu) voor waardoor u inspiratie, veerkracht, energie, enthousiasme en plezier mist.

U vraagt uzelf af:

  • Is het werk veranderd?
  • Is de organisatie veranderd?
  • Doe ik nog datgene waar ik goed in ben?
  • Ben ik toe aan een volgende stap in mijn loopbaan?

Uiteindelijk kunt u uw motivatie verliezen en zelfs van koers raken en komt “ziek” worden akelig dichtbij.

Loopbaancoaching helpt u hierbij, zeker wanneer u het volgende herkent:

“Wat is mijn volgende stap?” ” Het lukt me niet alleen om die nieuwe baan te vinden.”

Werkwijze
Met loopbaancoaching onderzoekt u vervolgens samen met uw adviseur uw drijfveren, kwaliteiten, belemmeringen en ambities. Zo kunt u zelf richting geven aan uw loopbaan en groeit u mee in een steeds veranderende arbeidsmarkt.

Wij onderscheiden bij loopbaan coaching vijf verschillende loopbaanstappen:

Fase 1: zelfanalyse (wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?)
Fase 2: loopbaananalyse (welke keuzes heb ik gemaakt en waarom?)
Fase 3: analyse van capaciteiten en vaardigheden beroepenoriëntatie (wat kan ik en wat is mogelijk?)
Fase 4: loopbaanoriëntatie (op onderzoek naar beroepen en functies)
Fase 5: toekomstanalyse (van keuze, via actieplan naar actie)

Tijdens het traject krijgt u door meerdere individuele gesprekken en gerichte opdrachten en testen een realistisch beeld van uw kwaliteiten, talenten, ontwikkelpunten en ambities.

Uw adviseur biedt gerichte handvatten om uw functioneren nu en in de toekomst positief te beïnvloeden en meer vanuit balans te kunnen functioneren. Zo wordt u gestimuleerd om zelf doelen te stellen, keuzes te maken, besluiten te nemen en daar naar te handelen.

Weer vooruitkomen in uw werk?

Outplacement
Wat wilde u als kind later worden? Waar droomde u van? U volgde een opleiding en koos voor een bepaalde baan of carrière. Maar soms loopt het anders dan verwacht. Het kan voorkomen dat u vanwege een reorganisatie of (dreigend) ontslag een nieuwe geschikte werkplek of uitdaging moet zoeken.

De organisatie verandert of u maakt zelf een verandering door, waardoor afscheid onvermijdelijk wordt. Hierdoor wordt u als werknemer gedwongen om afscheid van uw werkgever te nemen.

at.groep Personeel helpt werknemers bij het vinden van een passende en duurzame functie in een nieuwe werkomgeving.

Werkwijze
Iedere situatie is anders en daarom starten we altijd met een persoonlijk intakegesprek met u om de situatie en de benodigde stappen in kaart te brengen. Dit resulteert in een begeleidingsvoorstel op maat.

Het traject bestaat uit twee fasen: een persoonsgerichte en een arbeidsmarktgerichte fase. We gaan van start met de persoonsgerichte fase, maar al snel gaan we tijdens de arbeidsmarktgerichte fase samen met u op zoek naar nieuw werk.

‘Ontdek’
Maakt uw eigen motivatie en talent inzichtelijk. Hierbij kunnen testen worden ingezet als hulpmiddel.

‘Ontwikkel ’
Maakt uw keuzes voor de volgende loopbaanstap inzichtelijk. Brengen hobbels en belemmeringen in kaart waardoor die stap naar nieuw werk u helpt stappen te zetten om op een goede manier in actie te komen.

‘Presenteer’
Leert hoe u te profileren in netwerk- en sollicitatieactiviteiten.

Het resultaat is een realistisch beeld van uw wensen en mogelijkheden waarmee u gericht de arbeidsmarkt op kunt. Door actief samen met uw adviseur te zoeken gebeurt het regelmatig dat we tijdens het traject al een duurzame baan vinden bij een andere werkgever.

Meer weten over outplacement?

2e Spoor Re-integratie
Het re-integratie 2e-spoortraject wordt ingezet als duidelijk is geworden dat u niet meer bij uw huidige werkgever aan de slag kunt in uw eigen werk en het is ook niet mogelijk om het werk aan te passen aan uw mogelijkheden. De re-integratie is dus gericht op herplaatsing in betaalde arbeid bij een andere werkgever.

Een re-integratietraject tweede spoor wordt altijd toegesneden op uzelf. Het is maatwerk.

U heeft een vaste adviseur aan wie u uw vragen kwijt kunt en die u praktische tips geeft.

Bij at.groep Personeel wordt u gecoacht door specialisten met jarenlange ervaring. Hun expertise, kennis en uitgebreide netwerk geven u een flinke voorsprong op de arbeidsmarkt. Onze coaches kennen de criteria van recruiters en weten precies welke strategie u moet hanteren om met succes te solliciteren.

In één op één gesprekken met de coach brengen we uw persoonlijke situatie, competenties, carrièrewensen en ambities in kaart. Vervolgens bieden we verschillende soorten trainingen, zoeken we passende vacatures via het gehele netwerk van at.groep en geven we advies en begeleiding.

Onze actieve sollicitatiebegeleiding is niet standaard, maar volledig afgestemd op wat het beste bij u en uw wensen past.

Meestal start u met een werkervaringsplaats. Hier kunt u nieuwe werkervaring opdoen en kennismaken met de nieuwe werkgever.

Het eindresultaat van het traject is dat u een nieuwe passende en duurzame baan heeft.

Neem contact op met at.groep op 0541 537 046 en vraag naar at.personeel.


Meer weten? Neem rechtstreeks contact op met at.groep (geen tussenpersoon)! Bel met 06 - 24325015, stuur een mail aan Juul Knijn via j.knijn@at-groep.nl of maak gebruik van onderstaand formulier.

×