Hordijk Loopbaanperspectief

Rien Hordijk

Adresgegevens

Goeman Borgesiuslaan 77
3515 ET Utrecht


Rien Hordijk

Volg je hart, haal het beste uit jezelf en kies voor werk dat bij je talenten past.

Werk doen dat bij je talent past

Als je werk ophoudt of je loopt erin vast, dan kan het lastig zijn om te bepalen wat je het beste kunt gaan doen. Hoe maak je de juiste keus en hoe realiseer je die? Waar vind je werk waar je echt op je plek bent? Als je weet wat je wilt en je kent je talent, kun je heel gericht werk vinden dat er bij past. Maar hoe goed ken je je eigen talent, weet je wel wat je echt wilt en waar je in uitblinkt?
 

Afstemmen op jezelf

Dat vereist zelfinzicht, je moet niet alleen je talent kennen, maar ook weten wat je ermee wilt bereiken. Als je werk doet waar je gemotiveerd voor bent, zit je op je plek en geeft het werk voldoening en energie. Wat is funester dan te werken zonder innerlijke noodzaak, zonder een echt persoonlijke keuze? Je talent en motivatie kleurt je leven, het is jouw manier van werken. Je hebt er een innerlijke drive voor. Als je hart niet echt ligt bij het werk wat je doet, dan kost dat vaak veel moeite. Als je gedreven bent of een sterke ambitie hebt, kun je het een tijd volhouden, maar op een gegeven moment lukt dat niet meer. Je raakt gedemotiveerd of misschien zelfs burn-out. Jouw talent kun je ontdekken door echt weer naar jezelf te luisteren. Dat vereist wel een goede afstemming, hoe hoor je door de ruis van alledag jezelf weer?

 

 

Je talent ontdekken

Ik kan je helpen die talenten te ontdekken, door af te stemmen op je eigen verhaal over je loopbaan. Dat verhaal kan de betekenis van wat je tot nu toe gedaan hebt verhelderen. Als je begrijpt waarom je dat allemaal gedaan hebt krijg je zicht op je drijfveren en motieven. Met de verhalende methode (narratieve coaching) kun je onderzoeken wat je met die drijfveren wilt gaan doen en wat je daarvoor in kunt zetten (je talenten). Met een goed verhaal kom je eerder op de plek die je wilt bereiken, je kunt daarmee anderen duidelijk maken wat je te bieden hebt. Daarmee wordt je interessanter voor werk wat je wilt gaan doen, je laat zien wat je kunt bereiken in dat werk.
 

Je talent benutten

Ik gebruik narratieve coaching om je talent, je motivatie en drijfveren te ontdekken. Het is een kort overzichtelijk traject. In een paar gesprekken komen we een heel eind. Het kan eenvoudig gecombineerd worden met een aantal loopbaantesten, waarmee je interesses en capaciteiten snel in kaart brengt. Dat hangt vooral af van de vraag die je hebt. Het is ook goed te gebruiken in een uitgebreider loopbaantraject, voor outplacement of bij re-integratie. Je kunt met loopbaancoaching de effectiviteit vergroten om te realiseren wat je wilt, bijvoorbeeld door in sollicitaties bij jezelf te blijven, in het werk op jezelf te vertrouwen en beter overweg te kunnen met allerlei veranderingen in je werk. Met een goed verhaal over jezelf durf je dan aan en bereik je meer.

Rien Hordijk
Hordijk Loopbaanperspectief

 


Meer weten? Neem rechtstreeks contact op met Hordijk Loopbaanperspectief (geen tussenpersoon)! Bel met 030 - 7551592, stuur een mail aan Rien Hordijk via hordijk@loopbaanperspectief.nl of maak gebruik van onderstaand formulier.

×