Loopbaanboeken

Een boek lezen over jouw loopbaanvraag is de snelste èn de voordeligste manier om inzicht te krijgen in je eigen situatie en mogelijke oplossingen. Hier onder vind je de beste loopbaanboeken van dit moment. Leen het boek bij de bibliotheek of bestel het boek van je keuze bij Bol.com in een paar muisklikken.


1. Burn-out Het begin van verandering € 12,99

Mieke Lannoey
Burn-out Het begin van verandering

Burn-out van Mieke Lannoey is een persoonlijk verhaal over burn-out. In dit Ankertje vertelt zij over wat burn-out raken voor haar heeft betekend en gebruikt ze haar eigen verhaal als uitgangspunt. Maar Burn-out is zeker geen ‘ego-document’! Het is een verkenning op weg naar verandering, die voor heel veel mensen in dezelfde situatie herkenbaar en inspirerend zal zijn.

2. Ik kies voor mijn talent € 29,99

Luk Dewulf
Ik kies voor mijn talent

Radicaal kiezen voor je eigen talent is de weg naar zelfrealisatie en authenticiteit. ‘Doen waar je goed in bent’ is een garantie op blijvende goesting in werken en leren, ook op gevorderde leeftijd. Deze herziene editie is volledig in lijn met de online tool.

3. Assessment doen – nieuwe editie € 18,99

Bas Kok & Ferry de Jongh
Assessment doen

Veel mensen zien op tegen een assessment of psychologisch onderzoek. Niet helemaal onlogisch, want er hangt vaak veel van af. Maar met een goede voorbereiding hoeft niemand bang te zijn.

4. Spring eruit met je sollicitatiebrief € 17,50

Erik den Draak
Spring eruit met je sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief maakt het verschil tussen wel of niet uitgenodigd worden en is daarmee een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen breken zich het hoofd over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er anders en wat is hetzelfde gebleven nu brieven steeds vaker per e-mail of met een webformulier verstuurd worden?

5. Sollicitatiegesprekken doe je zo € 15,99

Aaltje Vincent
Sollicitatiegesprekken doe je zo

Van de hand van bestsellerauteur Aaltje Vincent komt nu het veelgevraagde boek over het optimaal voorbereiden op een sollicitatiegesprek. “Sollicitatiegesprekken doe je zo” staat boordevol tips, checklists en praktijkvoorbeelden om je droombaan te veroveren!

6. Jobmarketing 3.0 € 18,99

Aaltje Vincent
Jobmarketing 3.0

Met Jobmarketing 3.0 op zak kun je zelfstandig vorm geven aan je eigen loopbaan en de volgende stap zetten. Of je nu direct of later je ideale baan voorbij ziet komen, jij bent op elk moment voorbereid.

7. Welke kleur heeft jouw parachute? 17-18 € 24,95

Richard N. Bolles
Welke kleur heeft jou parachute 17-18

Het succesvolste banenboek ter wereld (meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht in 26 landen) biedt werkzoekers en carrièreplanners begeleiding, aanmoediging en talloze praktische adviezen. Deze 2017/2018-editie is geheel geactualiseerd en geeft de nieuwste informatie en adviezen, en tips voor online zoekstrategieën en het gebruik van sociale media.

8. Nooit meer solliciteren € 21,50

Sylvie van den Meerendonk
Nooit meer solliciteren

Stop met solliciteren op vacatures. Bedenk liever wat je droombaan is en ga zelf op zoek naar de ideale werkgever. Stop daarom met solliciteren en begin met het creëren van de baan die écht bij je past. In dit boek geeft loopbaancoach Sylvie van den Meerendonk je inzicht in je talenten en passies.

9. Het perfecte curriculum vitae € 18,49

Léon Keemer
Het perfecte curriculum vitae

Ben jij op zoek naar een andere baan? Weet je welke eisen er op dit moment gesteld worden aan het curriculum vitae? In Het perfecte curriculum vitae behandelt de auteur elk aspect van het cv, waardoor je kans op een sollicitatiegesprek aanzienlijk groter wordt.

10. Zo vind je een baan € 19,95

Dorien Waasdorp - Slotboom
Zo vind je een baan

Een boek boordevol tips om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. De informatie is overzichtelijk en toegankelijk en geschreven vanuit een uiterst praktische invalshoek. Concreet taalgebruik. Een matrix helpt de lezer bij de methode van zoeken /selecteren naar het voor zijn/haar categorie meest effectieve traject.


Wil je meer boeken bekijken? Klik dan door naar de boekenrubriek van Loopbaanadvies.net, de grootste collectie loopbaanboeken op het internet.

×