Loopbaanboeken

Een boek lezen over jouw loopbaanvraag is de snelste èn de voordeligste manier om inzicht te krijgen in je eigen situatie en mogelijke oplossingen. Hier onder vind je de beste boeken over loopbaanadvies, outplacement, re-integratie en solliciteren van dit moment. Leen het boek bij de bibliotheek of bestel het boek van je keuze bij Bol.com met één druk op de knop.


1. Ik kies voor mijn talent € 29,99

Luk Dewulf
Ik kies voor mijn talent

Radicaal kiezen voor je eigen talent is de weg naar zelfrealisatie en authenticiteit. ‘Doen waar je goed in bent’ is een garantie op blijvende goesting in werken en leren, ook op gevorderde leeftijd. Deze herziene editie is volledig in lijn met de online tool.

2. Assessment doen – nieuwe editie € 18,50

Bas Kok & Ferry de Jongh
Assessment doen

Veel mensen zien op tegen een assessment of psychologisch onderzoek. Niet helemaal onlogisch, want er hangt vaak veel van af. Maar met een goede voorbereiding hoeft niemand bang te zijn.

3. Spring eruit met je sollicitatiebrief € 16,95

Erik den Draak
Spring eruit met je sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief maakt het verschil tussen wel of niet uitgenodigd worden en is daarmee een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen breken zich het hoofd over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er anders en wat is hetzelfde gebleven nu brieven steeds vaker per e-mail of met een webformulier verstuurd worden?

4. Sollicitatiegesprekken doe je zo € 15,00

Aaltje Vincent
Sollicitatiegesprekken doe je zo

Van de hand van bestsellerauteur Aaltje Vincent komt nu het veelgevraagde boek over het optimaal voorbereiden op een sollicitatiegesprek. “Sollicitatiegesprekken doe je zo” staat boordevol tips, checklists en praktijkvoorbeelden om je droombaan te veroveren!

5. Van big bang tot burn-out € 19,99

Witte Hoogendijk & Wilma de Rek
Van big bang tot burn-out

Stress is zonder twijfel een van de meest misbruikte begrippen van deze tijd. Maar wat ís stress eigenlijk? Bijna 14 miljard jaar na de oerknal, 200.000 jaar nadat homo sapiens zijn intrede deed en twee eeuwen na de Industriële Revolutie is de wereld in steeds hoger tempo steeds complexer aan het worden. Ons stress-systeem, grotendeels gevormd in een periode waarin nog niet eens leven op het land bestond, is helemaal niet toegerust om de problemen van deze tijd het hoofd te bieden.

6. Jobmarketing 3.0 € 17,99

Aaltje Vincent
Jobmarketing 3.0

Met Jobmarketing 3.0 op zak kun je zelfstandig vorm geven aan je eigen loopbaan en de volgende stap zetten. Of je nu direct of later je ideale baan voorbij ziet komen, jij bent op elk moment voorbereid.

7. Welke kleur heeft jouw parachute? 17-18 € 24,95

Richard N. Bolles
Welke kleur heeft jou parachute 17-18

Het succesvolste banenboek ter wereld (meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht in 26 landen) biedt werkzoekers en carrièreplanners begeleiding, aanmoediging en talloze praktische adviezen. Deze 2017/2018-editie is geheel geactualiseerd en geeft de nieuwste informatie en adviezen, en tips voor online zoekstrategieën en het gebruik van sociale media.

8. Nooit meer solliciteren € 19,50

Sylvie van den Meerendonk
Nooit meer solliciteren

Stop met solliciteren op vacatures. Bedenk liever wat je droombaan is en ga zelf op zoek naar de ideale werkgever. Stop daarom met solliciteren en begin met het creëren van de baan die écht bij je past. In dit boek geeft loopbaancoach Sylvie van den Meerendonk je inzicht in je talenten en passies.

9. Zou jij jezelf aannemen? € 19,95

Freek van Kraaikamp
Zou jij jezelf aannemen?

Wees eens eerlijk: zou jij jezelf aannemen? Ben jij echt de ideale kandidaat die zich goed presenteert, zich optimaal voorbereidt, zich verplaatst in de organisatie waar hij gaat solliciteren en weet wat hij hen te bieden heeft? In zijn boek “Zou jij jezelf aannemen?” houdt Freek van Kraaikamp, recruiter en columnist bij Intermediair, je een spiegel voor.

10. Het perfecte curriculum vitae € 17,99

Léon Keemer
Het perfecte curriculum vitae

Ben jij op zoek naar een andere baan? Weet je welke eisen er op dit moment gesteld worden aan het curriculum vitae? In Het perfecte curriculum vitae behandelt de auteur elk aspect van het cv, waardoor je kans op een sollicitatiegesprek aanzienlijk groter wordt.


Wil je meer boeken bekijken? Klik dan door naar de boekenrubriek van Loopbaanadvies.net, de grootste collectie loopbaanboeken op het internet.

×